botlekbrug

Botlekbrug digitale fotografie.

Vandaag ging ik op pad om de Botlekbrug te fotografen het was vroeg in de middag en heerlijk weer. Bij aankomst ging ik een zo gunstig mogelijke plek zoeken voor het zonlicht.

Zo gezegd en zo gedaan ik heb 10 foto,s geschoten de gebruikte apparatuur is een Canon 550D met een EFS 15-85 mm Canon lens en een mono poot statief.

Mijn basis instelling was ISO 100 en vast gezet diafragma op F 7.1 ( Av voorkeuze op Canon ) maar omdat ik de lichte gebieden wat uitgebeten vond heb ik de belichting van de camera op min 1 teruggezet. Deze instelling is te vinden met een knopje op je camera met een +/-. De camera gaat de belichting dan corrigeren door de sluitertijd te veranderen in dit geval 1 stop onderbelichting.

De linkse foto vind ik persoonlijk goed geslaagd de rechter oogt wat overbelicht. Beide foto,s zijn alleen verkleind en voor de rest niet bewerkt.

Thuis aangekomen gaat ik dan het resultaat echt bekijken en de foto verder bewerken het eerste waar ik op let is of de waterlijn recht loopt dat valt in dit geval niet tegen. Wat wel opvalt is dat de brug pijlers zeker de buitenste twee scheef staan dat komt door lens vervorming er is ook lichte Vignettering te zien.

Ik fotografeert is RAW formaat en gebruik de RAW editor RawTherapee 5.3 De volgende bewerkingen heb ik gedaan :

  • Hooglichten iets verminderd.
  • Kleine Vignettenring correctie.
  • Lens vervorming gecorrigeerd.
  • Wat bijgesneden en verkleind.

botlekbrug

Botlekbrug

En zo vind ik het resultaat persoonlijk niet slecht. De foto zou nog wat beter geworden zijn als je op dezelfde plek zou staan in de vroege ochtend met een opkomende zon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *