Mini Fotografie studio box.

Ik heb een mini fotografie studio gekocht bedoeld om op saai dagen gewoon op de eettafel wat leuke foto,s te maken. Haast al deze foto,s zijn gemaakt met een Canon 550D met een Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM lens uiteraard op een statief en vertraagde ontspanner. Je kan op deze manier al je ideeën en fantasie helemaal de vrij loop laten gaan. Behalve de laatste foto die is gemaakt met een Olympus E30 met een Sigma 150mm f/2.8 EX DG OS HSM

Mini Studio Box.

De afmetingen zijn 40 cm x 40 cm met led verlichting balkje. Ik heb er drie achtergronden bij een zwarte/witte en licht grijze het is wel redelijk simpel om er meer te maken.Hieronder wat resultaten met wat bloemen.

Bloemen Fotografie.

Een close up van wat bloemen met de zwarte achtergrond de opstelling is uiteraard hierboven te zien. Om een mooi zwarte achtergrond te krijgen moet je voorzichtig zijn met de belichting.

Gerbera Bloemen.

De Gerbera bloem in close-up met licht grijze achtergrond. Ik was begonnen met de witte achtergrond maar het resultaat viel tegen. De bloem viel weg tegen de witte achtergrond persoonlijk vond ik de licht grijze mooier. Omdat het toch kunstlicht is heb ik wel de kleurtemperatuur van de camera bepaald met de witte achtergrond.

Bloemen close-up.

De Gerbera met een Paarse Roos en een ronde bloem.

Witte Bloem.

Een mooi witte bloem met een donkere achtergrond. Het probleem is om met lange sluitertijden de camera absoluut niet te laten bewegen. Ik heb deze foto gemaakt met een Olympus E30 bij deze camera kan je instellen dat eerst de spiegel opklapt en in dit geval 4 seconden wachten en dan maakt die de foto pas. Het opklappen van de spiegel kan al bewegingsonscherpte creëren.

Exposure Time 1/1.3 F-Number ƒ/14 ISO = 100

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *